In architecture friends travel Wien

ZAHA HADID X VIENNA


This weekend I visited my friend, Ági in Vienna. She studies there and invited me months ago but I was too busy to go. But this weekend I made time to meet and discover the city together. I really needed some "girly time". You know: wandering in the city, chatting, shopping etc. 
As every big city Vienna impressed me. I really like the feeling when I can mingle in the crowd, and observe the people. Their figure, their style and the way they act: they both tell a story. Magical!

And what was the programme? We visited the university where Ági attends. This is a modern campus with a very special building designed by Zaha Hadid. She was born in Iraq, now living in the UK. And she is a real genius! She designed several breathtaking buildings all around the world. The one I visited functions as a library and learning center for students. Let's see some pics about this wonderful white "sapce center"!

Ezen a hétvégén meglátogattam Ági barátnőmet Bécsben. Ági az osztrák fővárosban tanul és kb egy hónapja hívott meg, de akkor rengeteg dolgom volt így nem tudtam elmenni. De ezen a hétvégén végre sikerült időt szakítani a látogatásra és együtt felfedeztük a várost. Már nagyon szükségem volt egy kis "csajos" időre. Tudjátok: sétálgatni a városban, beszélgetni, vásárolni stb

Mint minden nagyváros Bécs is lenyűgözött. Imádom az érzést amikor a tömegben figyelhetem az embereket. Az alakjuk, a stílusuk és ahogy viselkednek mind egy-egy történetet mesélnek el. Varázslatos!

És mi volt a program? Meglátogattuk az egyetemet ahová Ági jár. Egy gyönyörű, új kampuszról beszélünk megkoronázva egy különleges épülettel amit Zaha Hadid tervezett. A tervezőnő Irakban született és most az Egyesült Királyságban él. Ja, és zseniális! Renegteg lélegzetelállító épületet tervezett szerte a világban. A kampuszra egy könyvtárat tervezett, amiről mutatok pár képet is.


Pictures from Zaha Hadid's webpage. Photo credit: Iwan Baan.
Follow my blog with BloglovinRelated Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése