In nikonD3300 photography tips tips and tricks

TIPS FOR BEGINNER PHOTOGRAPHERS

So as you know I started to use my new camera about two months ago and I just collected some ideas that can be useful for any beginners. So let's start!
Ahogy ti is tudjátok nagyjából két hónapja már az új fényképezőmet használom így összegyűjtöttem néhány tippet ami hasznos lehet a hozzám hasonló kezdőknek. Vágjunk is bele!

1. Keep practicing | Gyakorolj sokat
First your picture will not be perfect but don't give up! Try different settings, read about the technique of taking pictures. Don't be afraid to take a photo from an other point of view or with different settings. 
Az első képeid talán nem lesznek tökéletesek de ne add fel! Próbálj ki több beállítást, olvass utána a fényképezés technikájának. Nem szégyen ha ugyanazt a témát több szögből több beállítással is lefotózod. 


2. Photoshop and Lightroom are your best friends | A Photoshop és a Lightroom a legjobb barátaid
None of the professionals pictures are unedited. That's a fact. The pictures you shoot always need a little retouch. Maybe softening the skin or playing with colors and shades will make your photo stunning. If you take photography seriously you have to learn how to use these programs. Fortunately there are many tutorial videos on the net so you can learn for free. If you don't want to buy (or torrent) these programs you can use free online editors like Canva, Picmonkey or Befunky. 
Egyetlen profi fotós képe sem jelenik meg szerkesztés nélkül. Ez tény. Az elkészült képeket mindig jó egy kicsit javítgatni. Lehet hogy a bőrhibák kiegyenesítése vagy a színek és árnyékok finomhangolása teszi majd végül lenyűgözővé a képedet. Ha komolyan veszed a fotózást akkor meg kell tanulnod ezeknek a programoknak a használatát. Szerencsére rengeteg oktatóvideó van a neten így ingyen tudsz tanulni. Ha nem akarod megvenni (vagy letorrentezni) ezeket a programokat akkor használhatod az ingyenes online szereksztőket is mint a Canva, Picmonkey vagy a Befunky. 

3. Take picture in manual mode | Készíts képeket manuális módban
First it will be hard to find the best settings but it help you to understand how your machine works. ISO, apperture and shutter settings are affect to your picture so the sooner you find out how they work is the sooner you will take high quality pictures.
Elsőre talán nehéz lesz megtalálni a legjobb beállításokat de ez fog segíteni abban hogy megértsd hogyan működik a fényképeződ. Az ISO, rekeszidő és záridő beállítások befolyásolják milyen lesz a képed és minél hamarabb jössz rá hogy működnek annál hamarabb lesznek profi képeid.

4. Use apps | Használj applikációkat
There are thousands of applications for photographers. Let me explain with a personal experience. I wanted to buy a remote control for my camera to take pictures easily about me. Buying it in a shop costs 3000-5000 HUF (or more). If you order a remote from Ebay it costs about 1000-2000 HUF. Which is much better BUT you can find a free application for your mobile to act like a remote control. All you need is a built in IR in your phone.
Rengeteg applikáció van kifejezetten fotósoknak. Hadd fejtsem ki egy személyes példán keresztül. Szerettem volna vásárolni egy távkioldót a fényképezőhöz hogy könnyen tudjak magamról is képet készíteni. Pesti szaküzletben 3000-5000 forintba (vagy többe) kerül egy ilyen. Ebayről rendelve 1000-2000 forint. Ami máris sokkal jobb DE van olyan ingyenes applikáció amivel a telefon is távkioldóként működik. Csak annyi kell hogy a telefonod képes legyen infrát kibocsátani.

5. Be inspired | Inspirálódj minden nap
Collect pins on Pinterest or read online magazines about photography. Set up some goals and try to achieve them. Being a portrait-wedding-nature-urban or street fashion photographer are all good goals. Find some artists who inspire you and follow them to learn more.
Gyújts pineket a Pinteresten vagy olvass online magazinokat a fotózásról. Állíts fel célokat és próbáld meg elérni őket. Portré-esküvői-természet-városi vagy street fashion fotósnak lenni mind remek cél. Keress olyan művészeket akik inspirálnak és kövesd őket hogy többet tanulj.

Good luck! | Sok szerencsét!
Follow my blog with Bloglovin!

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése