In blogger blogger of the day MKKB my life only in hungarian personal Q&A

BLOGGER OF THE DAYThis post is only available in hungarian. 

Mikor elindítottam a blogot egy valamit nagyon fontosnak tartottam. Nem akartam hirdetni. Nem osztottam meg a barátaimmal és a családommal, nem kértem hogy kövessék vagy nyomjanak rá egy "like"-ot. Szerettem volna, ha a blogom megítélése véletlenszerű embereken múlik, akikhez nem köt semmilyen személyes ismeretség és így objektíven tudnak véleményt alkotni a blogról és tartalmáról. 

Pár hónap után mégis beléptem egy Facebook csoportba, hogy egyáltalán legyen olvasója a blognak. Ez a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közössége ahol rendszeresen megosztom a blog legújabb bejegyzéseit. Ezúton köszönöm a felvétel a csoportba és a kedves szavakat, támogatást amit azóta kaptam a tagoktól! A csoport egyik célja, hogy minél több blogger ismerje meg egymást így aztán elindult A Nap Bloggere kezdeményezés amely keretében a bloggerek egymásnak tehetnek fel kérdéseket. Pénteken én is sorra kerültem most pedig igyekszem kimerítően válaszolni a kérdéseitekre! 

Mikor tanultál meg varrni?
Még egészen kicsi koromban, kb 8 évesen. Először Anyukám tanítgatott aztán már önállóan kísérleteztem több kevesebb sikerrel. Rengeteget varrtam a babáimnak, később pedig felfedeztem egy eldugott polcon Anyukám összegyűjtött Burda újságait. Onnantól kezdve arról álmodoztam, hogy magamnak is varrok egy-két darabot. Természetesen ez rengeteg kudarccal járt, de most is őrzök egy-két hordható (bár korántsem divatos) "kísérletet". Mostanában kaptam rá újra a varrásra, ezúttal szigorú következetességgel a könnyebb  daraboktól haladva az egyre bonyolultabbakig. 

Honnan jött a blog címe?
 Mindig is imádtam a nevem szimmetriáját és ez inspirálta a logót, ami a blog alapját adta. A hozzá illő cím kicsivel később jött. Egyrészt reflektálnia kellett a logóra másrészt ki akartam vele fejezni a blog lényegét. Így lett végül az 'Anna in the mirror", ami gyakorlatilag leírja mi látható a logón ( igen az egyenes vonal jelképezhet egy középre tett tükröt is :D ) és utal arra, hogy a blog engem tükröz, a véleményemet, személyiségemet, stílusomat.

Látom két nyelvű a blog , ennek van valami konkrét oka vagy csak nyelvgyakorlás?
Elsősorban nyelvgyakorlás. Bár annak idején elég jól megtanultam angolul nincs sok lehetőségem gyakorolni a szövegalkotást és a beszédet. A blog erre is tökéletes platformnak tűnt ( meg persze reménykedem benne, hogy néha idetéved egy-két külföldi olvasó is).

Miért kezdtél el blogolni?
Ahogy az ABOUT oldalon is írtam, először a családomnak írtam blogot egy külföldi gyakorlatról. Később hiányozni kezdett az írás és a bejegyzéseken való ötletelés így új platformon, új design-nal futottam neki újból.

Mi a célod a bloggal?
Önkifejezés és fejlesztés. Azzal, hogy valamit a nyilvánosságnak gyártok (legyen az bejegyzés, ruha, ékszer vagy egy fotó) "kényszerítve" vagyok a lehető legjobb minőség előállítására. Remélem, hogy a minőségi változás majd szemmel látható lesz. Tágabb értelemben egy divat és kreativitás orientált blogot szeretnék kifejleszteni, ahová az olvasók inspirációért és vizuális kikapcsolódásért járnak. :)

Mi inspirál ?
Színek, formák, anyagok textúrák, hangulatok, érzések. Rengeteg blogot olvasok, az ottani tartalmak is befolyásolnak. Nem szoktam inspirációra "vadászni", általában csak jönnek az ötletek. 

Fizikusnak tanulsz, amit személy szerint a harmónia világának tartok, ahol minden 'rendben' van, de a blogod művészi hajlamról, kreativításról árulkodik, ami sokszor maga a káosz, s ezért blogodat olvasva, nem tűnsz tipikus fizikus "kockafejűnek" :D egyetlen szavadból és képedből sem. Ezt az általam érzékelt csodás kettősséget te is érzed? Ha igen hogyan éled meg?
(A "tipikus kockafej"-en elmosolyodtam. :D ) A kettősséget azt hiszem azért nem érzem mert számomra a művészet és a tudomány összekapcsolódik abban, hogy szenvedélyesen szeretem a szépséget. Van, hogy megfordulok egy-egy ember után akin találok valami "szépet". Ez lehet egy csodás outfit, egy gyönyörű szempár vagy valami ami az adott emberben megdöbbentően különleges. Egy-egy előadáson néha elfog ugyanez az érzés. Mikor megértek egy képletet, vagy összefüggést esetleg belegondolok, hogy mekkora elképesztő teljesítményt ért el az emberiség valamilyen kísérlettel (szilárdtestfizika alkalmazásai ... nonstop szájtátás) az ugyanolyan örömmel tölt el. Valahogy az, hogy valami a helyére került a világban, sikerült beilleszteni egy kirakósba az elképesztő érzés. Leírhatatlan, ahogy ráébredsz ez univerzum szépségére.


Mi az a rövidtávú cél,amit leghamarabb el szeretnél érni,és mi a legtávolabbi?
Tavasszal lediplomázni. 3 éve ezt várom és úgy érzem, hogy már nagyon megérdemelném. 
Nobel-díj :D Nem, nem. Szeretnék sokat utazni, hogy visszatekintve az életem képeire olyan érzésem legyen mintha a National Geographic illusztrációit nézném. 

Hogyan tervezed meg a mindennapokat? Határidőnapló, filofax, stb

Google Naptár. Nélküle életképtelen vagyok és sajnos sokszor vele is. Mindent elfelejtek, így ami nicns beírva a naptáramba az olyan mintha nem is létezne. Egyetemi órák, konzultációk, családi programok, találkozás a barátokkal, színház stb. Fizetési határidők... 

Hogyan látod magad 10 év múlva?
Hűha.. Be kell vallanom én 5 éves tervekben gondolkodom, ami elképesztően nehéz mert távkapcsolat, nagy korkülönbségből adódó dilemmák (gyerek de mikor - karrier, de mikor, kinek, hol ) diploma, külföldi tanulmányút vs letelepedés, karrier és önértékelési válság... Szóval nehéz. A mostani terv (ami lehet, hogy egy hét múlva megváltozik): tavasszal diplomázás, 2 év MSc, 3 év PhD külföldön (Bécsben ?) közben picit dolgozni és a PhD mellett babázni. Előtte még jó lenne összeházasodni. Közben szeretném vezetni a blogot is, rengeteg ötletem van hogyan lehetne fejleszteni. (minden napra egy bejegyzés más-más témákban, több outfit fotózás és kreatív munka) Kicsit zsúfolt, de a pihenést úgyis túlértékelik. :D A maradék öt év már gyerekjáték lesz. Babázás, mellette otthoni munka (webdesign vagy fotózás), blogolás, kis kertesház egy csodás városban, hétvégente sütögetés a kertben a barátainkkal. Lehet, hogy túl naív vagyok. :) Köszönet a kérdezőknek!
Ha még lenne kérdésetek használjátok a komment szekciót, vagy írjatok nekem a CONTACT fülön keresztül!
Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése