In black bucket list creative sewing skirt

SEWING PROJECT - HALF-CIRCLE SKIRT


Do you remember my sewing bucket list? Well it's time to check the first item, the half-circle skirt. This is a really easy pattern best for begginer sewers. 

Emlékeztek a szabó-varró bakancslistámra? Azt hiszem itt az idő, hogy kipipáljak rajta egyet, a félkör alapú szoknyát. Mivel a szabásminta nagyon egyszerű, így tökéletes kezdőknek is.
The easiest way to find out what a and b is if you use a circle skirt pattern generator. I used one from byhandlondon.com where you can choose from three different lenghts and angles. It calculates how much fabric do you need and gives you some instructions how to sew this lovely dress. However I liked this one, I think the best app is THIS. You can choose the angle and the length and tells you how much fabric you need. 

A legegyszerűbb módja, hogy meghatározzuk a mintához szükséges a és b paramétert ha egy harangszoknya szabásminta generátort használunk. (hmm... egy új kifejezés?) Én a byhandlondon.com-on található appot használtam ahol ki lehet választani a szoknya hoszzát és a központi szöget. Kiszámolja mennyi anyagra lesz szükség és még néhány tanácsot is ad a szoknya elkészítéséhez. Bár ez is elég jó volt, szerintem a legjobb applikáció EZ. Szabadon megválaszthatod a hosszat és a központi szöget és már számolja is mennyi anyagra lesz szükséged.

What you will need | Amire szükséged lesz:

  • elastic fabric | rugalmas anyag (póló anyag)
  • invisible zip | láthatatlan cipzár
  • scissors | olló 
First I cut out the half circle form and the waist part then I pinned and seamed them. 
Először kivágtam a félkört és a derékrészt majd összetűztem és összevarrtam őket. 


Then I added the invisible zip and hemmed the side of the skirt. I wanted to personalize the skirt so I added my own label to the waist. 
Majd rávarrtam a láthatatlan cipzárt és elszegtem a szoknya szélét. Szerettem volna személyesebbé tenni a munkámat így a logómat is felvarrtam a derékrészre.


It was easy wasn't it?
Könnyű volt, igaz?


Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése