In ruffle sewing t-shirt

T-SHIRT WITH RUFFLE SLEEVE
 Magyarul      in English

Emlékeztek még arra, hogy megfogadtam úgy öltözködöm mint egy felnőtt nő? Sima, letisztult vonalak, semmi minta, monokróm összhatás. Ahhaaa... Hát ez is csak addig tartott míg meg nem láttam ezt a hihetetlenül cuki anyagot a méterárú boltban. A póló ötlete már rég megvolt bár akkor még egyszínű anyagból képzeltem el. Egy fekete póló esetében például elég lett volna 10-15 cm széles csíkból fodrokat varrni a könyök fölé. Talán majd legközelebb...


Amire szükséged lesz:
  • varrógép
  • rugalmas anyag (póló anyag)
  • olló
  • cérna
  • szabásminta: Burda 2011/02: 106
  • háztartási papír
  • rávasalható közbélés
A Burda 2011/02 számából a 106 számú szabásmintát használtama  póló elkészítéséhez. Az újságot meg lehet rendelni de könyvtárból is ki lehet kölcsönözni (vagy ha azt nem engedik helyben lemásolni a szükséges szabásmintát).
A szabásminta átmásolásához háztartási csomagolópapírt használtam. Ez elég vékony ahhoz, hogy az alatta lévő vonalak jól átlátsszanak. A papír szélét érdemes ragasztóval leragasztani, hogy ne mozduljon el. Én párszor felragasztom a celluxot a ruhámra így a ráragadt szöszök miatt már nem fog olyan jól tapadni és nem szakítja el a szabásmintát. 
Miután kiszabtam a darabokat követve a leírást összetűztem és összevarrtam a vállrészt. 
Kicsit tágítottam a nyakrészen, mert túl szűknek találtam illetve érdekességnek betettem egy hasítékot a hátába majd elszegtem a széleket.
Felvarrtam az ujjakat  (ezek kb fele olyan hosszúak mint az eredeti szabásmintában lévők, hiszen könyék fölé kell csak érniük).
A fodrokhoz 15 cm széles csíkokat vágtam ki hosszukat pedig a könyökrész szélességének duplájának vettem. A darabokra felvasaltam a közbélést egy kis tartást adva az anyagnak. A közbélést nedves anyag alatt kellett vasalni, hogy a ragasztó aktiválódjon. 
A csíkok egyik végét beszegtem a  másikat pedig sima öltéssel végigvarrtam, hogy ráncolni lehessen az anyagot. A csíkokat három ponton az ujj végéhez tűztem és olyan hosszúságúra ráncoltam, hogy azonos szélességű legyen az ujjal.
Összevarrtam a póló oldalát felvarrtam egy gombot a hátán lévő hasíték fölé majd felszegtem az alját. 
 Készen is van!Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése