In DIY espadrilles i made my shoes patterned fabric sewing shoe

DIY ESPADRILLES | PART II.

 Magyarul      in EnglishAz előző részben elkészítettem az espadrilles talprészét, most pedig következzen a vászon felsőrész. Ahogy körbenéztem a boltokban rengeteg megoldást találtam. Volt ahol teljesen zárt a felsőrész, máshol inkább szandálhoz hasonló pántos a kialakítás. Nekem elsőre a zárt verzió volt a szimpatikusabb így ezt fogom elkészíteni. 

Amire szükséged lesz:
 • 20 cm széles vászon
 • cérna
 • varrógép
 • mérőszalag
 • gombostű
 • talprész

Nem találtam ingyenesen letölthető szabásmintát a felsőrészhez így a Burda utasításait követve magam készítettem el. Lemértem a lábfejem szélességét és a hosszt ameddig az espadrilles orrésze tartani fog. Megmértem a lábam hosszát is majd az adatok segítségével elkészítettem a saját lábamra készült szabásmintát. 
1. M1 méret | 2. M2 méret | 3. M3 méret
Espandrillos Schnitt
Forrás
Megrajzoltam a szabásmintát majd feltűztem a félbehajtott anyagra. Nagyjából 1 cm-t ráhagyva körbevágtam.
Színével egymás felé fordítottam az kiszabott darabokat majd egy kis lyukat kihagyva összevarrtam őket. A lyukon keresztül kifordítottam a az anyagot az éleket pedig levasaltam.
Összevarrtam az orr és az oldalrészt figyelve arra, hogy az így kapott felsőrész kerülete megegyezzen a talp kerületével. Legegyszerűbb magán a talpon összeigazítani a két darabot.
Gombostűkkel a talphoz tűztem az elkészült felsőrészt majd a pelenkaöltéssel összevarrtam. Én a talp összevarrásához is használt vékony kötéllel varrtam de természetesen erősebb cérnát is lehet használni.
Az egészet megismételtem a másik féllel. Készen is van a saját készítésű espadrilles!Related Articles

2 megjegyzés:

 1. Wow!!! they look great...it is funny how i came to this post, i was searching the net trying to find how to make alpargatas (spanish word for spadrilles) because they are the most typical shoes for Venezuelan traditional costume... and i learnt how to make them because of a talented girl from Hungary...almost from the opposite part of the globe!!!! Walt Disney was right...IT¨s a small world after all!!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. You are so cute! :) I used this espadrilles a few times and I found that the textile part is bit too soft, so it doesn't holds your ankles tightly. So I suggest you to put some interfacing to the heels.

   XO

   Törlés