In dress off the shoulder sewing summer dress

OFF THE SHOULDER DRESS

 Magyarul      in EnglishSokat haboztam mielőtt belevágtam a váll nélküli ruha elkészítésébe. Féltem, hogy az egyenes szabás miatt elveszik majd a derekam, a lehúzott vállrész pedig szorítani fog vagy épp ellenkezőleg, folyton lecsúszik. Szerencsére egyik félelmem sem igazolódott be, a derékrészt picit szűkebbre szabtam a vállakon pedig pont kényelmesen feszül a ruha. Mivel egy nagyon egyszerű szabású ruháról van szó bátran kipróbálhatják kezdők is.

Amire szükséged lesz:
  • 1 méter vászon vagy póló anyag (140 cm széles)
  • olló
  • 2 cm széles gumi
  • szabásminta: Burda 2011/02 - 106
  • varrógép
  • gombostűk
Elsőként levágtam a fodornak szánt anyagot. 30cm-t választottam, de végül ez sok lett. Érdemes magadhoz próbálni kívánt hosszt, hogy ez ne forduljon elő. 

A maradék anyagra ráfektettem a szabásmintát, hogy kialakítsam a felsőrészt. Lemértem a csípőm legszélesebb részét és bejeloltem az anyagon a megfelelő helyen. A szabásminta hónalján és ezen a ponton keresztül egy egyenest húztam, így egy trapéz alakú ruhát kaptam. Később kiderült, hogy a derékrész így nagyon bő ezért eztán a szabásminta eredeti vonalát követve íveltre szabtam a derékrészt.
Cikk-cakk öltéssel elszegtem a széleket, a ruha és a fodor alját pedig visszahajtva levarrtam.
A legnehezebb rész a fodor elkészítése volt. A legegyszerűbb az anyagot visszahajtva megvarrni a gumiházat majd belefűzni a gumit és amikor már kellően szoros összevarrni a két véget. Ezúttal azonban szerettem vona kísérletezni és rávarrni a gumit az anyagra. Ehhez először is megfelelő hosszúra vágtam a gumit majd a két végét gombostűvel a fodor két végéhez tűztem. Következő lépésben félbehajtottam az anyagot és a gumit is a hajtásoknál pedig összetűztem őket. A műveletet többször megismételtem míg végül elég kicsit lett a távolság két szakasz között, hogy kényelmesen meg lehessen feszíteni és le lehessen varrni a gumit. Ezzel a módszerrel elkerülhető, hogy a ráncolás egyenetlen legyen.

A fodor két végét összevarrtam majd feltűztem a ruhára és összevarrtam a két darabot. Fontos, hogy a fodor pont középen legyen!


Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése