In personal

BLOGGER OF THE DAYNemrég ismét megrendezésre került a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közösségében (MBBK) a Nap Bloggere játék, ami nemrég én is sorra kerültem. Köszönöm a kérdéseiteket, jöjjenek a válaszok!

Grafostylist Natulcien: Szia Anna. Álmaid varrógépe mit tud és milyen típusú? Milyen anyagokkal szeretsz legjobban dolgozni és honnan szerzed be az alapanyagokat?

Hűha, nagyon jó kérdés. Jelenleg két varrógépem is van (mindegyiket örököltem) és bár nem valami újak elégedett vagyok velük. Az álomgép mindenképpen valami modern lenne, egy úgynevezett ikertűs gép, ami két tűt is tud kezelni. 
Szeretek különleges anyagokkal dolgozni, csipkével, műbőrrel, szeretném  kipróbálni a műszörmét és minél többfajta anyagot. Általában Győrben veszem az alapanyagokat mert az ottani Voál üzletben nagyon kedves és hozzáértő eladók vannak. Mindig tudtak ajánlani valami jót az aktuális projekthez de ha valamit nem lehetett volna megvalósítani egy adott anyagból akkor arról lebeszéltek. Pesten a Máthé Textilbe szoktam járni és bár ott hatalmas a választék, sajnos volt, hogy rámtukmáltak valamit amiből végül nem sikerült megvalósítani a megálmodott ruhát.

Adrienn Sallai: Mit mondasz, mi a te stílusod? Be tudod egyáltalán határolni? 

Azt hiszem én alapvetően a "szomszédlány" típus vagyok. Virágos szoknyát hordok, kissé esetlenül öltözködöm, látszik, hogy nincs tapasztalatom a darabok kombinálásában.
Egy-két éve kezdtem másfelé kacsingatni, próbálom egyszerűbbé, jól kombinálhatóvá tenni a ruhatáramat. 
Nagyon tetszik a kapszula gardróbok minimalista világa és szerettem volna magamnak is hasonlót kialakítani. Még a kezdeti fázisban vagyok, de szeretném magam tudatosan ránevelni a minimalista, letisztult stílusra. 

Andrea Boroczky: Van valami, amit mindenképpen le akarsz fotózni, ha mar oly` divatos ez a szó, bakancslistád? Hol latod magad 5 év múlva a szakmádban, és a fotózás terén?

Nem igazán. Legtöbbször a varrásról szóló bejegyzéseimhez készítek fotókat, tehát magáról a munkafolyamatról majd pedig az elkészült ruhadarabról. Sok területen szeretném magam fejleszteni, a blog szempontjából talán a termékfotózás és a street style fotók készítésének művészetét kéne elsajátítanom. Érdekel a portréfotózás is, a titok, hogyan lehet egy ember lelkét lencsevégre kapni. 
5 év múlva remélem egy jól menő laborban leszek mint kutató, vagy esetleg projektvezető. Szeretem ha több munkafolyamatban is részt tudok venni, jó érzés ha ezeket végül össze tudom hozni egy egésszé. A fotózás csak hobbi de persze remélem sikerül fejlesztenem magam benne. Már ki is néztem néhány objektívet amikkel szívesen fotóznék. 

Mészáros András: Volt-e olyasmi, amin még te is meglepődtél, hogy sikerült elkészíteni? És olyan, amit nagyon akartál, de nem jött össze?

Kifejezetten nem, hiszen direkt olyan szabásmintákból válogatok amik megfelelnek a "szintemnek" (Hamarosan viszont jön egy-két határfeszegetős projekt, na ha azok sikerülnek akkor nagyon boldog leszek.) A kudarcba fulladt projektekkel szerintem több zacskót is meg lehet tölteni. Sok esetben a végén nem állt jól a ruha/elszabtam/szabásminta nélkül álltam neki (soha többé!). Mikor új lendülettel nekiálltam a varrásnak megfogadtam, hogy lassan haladok, megtanulom a technikákat és csak akkor fogok bele egy nehezebb ruhába ha már biztos vagyok benne, hogy meg tudom varrni.

Balázsné Sándor Zsuzsanna: Van-e, és ha igen, milyen az álom menyasszonyi ruha? Van-e példaképed (ha igen, ki Ő?)?

Óriási rajongója vagyok a Daalarna ruháknak, a tervező hihetetlenül kifinomult romantikus ruháiból bármelyiket elfogadnám. Ennek ellenére hacsak nem ajánl fel a tervező egy darabot :D magam szeretném megvarrni a menyasszonyi ruhámat. Számomra ez jelképezi azt a munkát és kitartást amit egy jó házasságba is be kell fektetni. Na de vissza a ruhára: csipkéből készült felsőt és muszlin szoknyát képzeltem el, valami romantikusat de mégis letisztultat. 
Példakép... Sok embert mondhatnék, akire felnézek de példaképet nem tudnék választani.
Forrás

Kamilla Gera: Tetszett a PHOTOGRAPHER VS PHYSICIST című bejegyzésed! Azóta tanultál újat a fényképezésről? Vagy teljesen autodidakta vagy?

Köszönöm! :) Magáról a fényképezésről kevesebbet az utómunkáról annál többet tanultam. Autodidakta módon tanulok, ha valami specifikus érdekel akkor youtube videók segítségével tanulom meg. 

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése