In fashion personal

MAKING OF THE CHANELŐszintén szólva sosem érdekeltek a luxus divatházak, a "haute couture" világa. Egyrészt mert ez a világ mindig is elérhetetlen volt számomra másrészt nem nagyon tudtam azonosulni azzal az életfelfogással, hogy egy kardigánért akár több százezer forintot is érdemes fizetni ha rávarrtak egy pár száz forintos márkajelzést. 

Nem mondom, hogy gyökeresen megváltozott a véleményem, de miután ráakadtam a Chanel divatház Youtube csatornájára és megnéztem néhány "hogyan készül" videót hajlandó vagyok önkritikát tanúsítani és belátni, hogy talán kicsit elhamarkodottan ítéltem.

A ruhák gyakorlatilag kis műalkotások, amikben rengeteg fajta technika, mesteri szabászat és elképesztő kreativitás egyesül. Ezeket a ruhákat nem kifutón kellene bemutatni hanem nagyító alatt hosszasan szemlélni. A részletek annyira kidolgozottak, annyira tökéletesek, hogy bűn kartávolságnál távolabbról szemlélni őket. Annyira magával ragadott ahogy az apró részleteket és munkafolyamatokat közelről filmezve bemutatták egy-egy ruha elkészülését, hogy egymás után megnéztem az összes ilyen témájú videójukat és még mindig nem tértem magamhoz a csodálatból. 

Ez a pár videó hihetetlenül inspiráló volt, megmutatta, hogy a minőségi, egyedi darabokra érdemes kétszer vagy háromszor annyi időt szánni, mert az átgondolt tervezés és az aprólékos kivitelezés teszi majd igazán különlegessé az elkészült ruhákat. 

Remélem, hogy hamarosan majd a blogon is bemutathatok néhány olyan saját alkotást, amiken ez a szemlélet tükröződik. Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése