In beauty

HAIRCUT & NATURAL DYINGRégóta terveztem egy hajvágás és karácsony előtt végre eljutottam a fodrászhoz, aki azonos hosszúságúra vágta a hajam végét, eltüntetve a csúnyán lenőtt, eredetileg lépcsőzetes frizurámat. Valami okból kifolyólag a vállig érő hajat mostanában "long bob"-nak nevezik, ami ráadásul még menő is, úgyhogy azt hiszem most végre divatosnak nevezhetem az egyébként unalmasan egyszerű hajamat. (Tipp: ha épp hó végén vagy és már nincs pénz fodrászra húzz egy bilit/vödröt/lábast a fejedre és vágd le a kilógó részeket. Az eredmény ugyanaz ;) ) 

Szerettem volna egy kis érdekességet is csinálni a hajammal. Régóta kacsingatok a hajam befestése felé de nagyon féltem a hajam és nem szívesen tenném ki annak a  rengeteg vegyszernek, amit egy festéshez felhasználnak. 

Körbenéztem a neten és több oldal is foglalkozik a természetes hajfestéssel. Én néhány világosabb, napszítta tincset szerettem volna a hajamba így szőkítő recepteket kerestem. Végül emellett  (az oldalon még rengeteg másik színhez is ajánl recepteket) döntöttem, mert viszonylag egyszerű elkészíteni. Citromot bármelyik boltban kapni, a teák pedig megtalálhatók a legtöbb teaboltban vagy natúr boltban. Hozzávalók:
 • 1/2 bögre frissen facsart citrom leve
 • 1/2 bögre erős kamilla tea (1/2 bögre kamilla 2 bögre vízben)
 • 1/2 bögre erős körömvirág tea (1/2 bögre körömvirág 2 bögre vízben)
 • spray palack (Tiger Shop)

A teákat leforráztam és ázni hagytam a megadott ideg, majd leszűrtem és összekevertem őket a citrom levével. Biztos ami biztos felcímkéztem az üvegcsét, nehogy valaki kidobja vagy elhasználja valami másra. Ráadásul így sokkal menőbb is. :D (Csak nettó három órát szenvedtem a Photoshoppal... de azt hiszem megérte)

Tapasztalat:

Őszintén szólva nem fűztem nagy reményeket a "szérumhoz". A sötét haj befestéséhez nem véletlenül használnak agresszív kemikáliákat. A hajamon semmilyen változást nem tapasztaltam azon kívül, hogy finom mézre emlékeztető illata lett és hajmosásnál sárgás levet eresztett. 

A kedvem ott ment el végleg a kísérlettől mikor pár nap után a szérum megpenészedett az üvegben. Valószínűleg minden nap frissen kellett volna lefőznöm, bár nem hiszem, hogy ettől jobb színező lett volna. 

Összességében véve a módszer szőkítésre egyáltalán nem jó, viszont finom illatú lesz tőle a haj (amíg meg nem penészedik a lötty). A szőkéknek érdemes lehet kipróbálni a barnító recepteket, de sajnos ezeket én nem tudom kipróbálni. 

Related Articles

3 megjegyzés:

 1. Szia Anna!
  Bár a Cassiától és a Hennától nem lesz világosabb a hajad, de ha szeretnél kicsit módosítani a meglévő színén, akkor érdemes ezeket is kipróbálni :) Az első csak szép fényt ad a hajadnak, a hennával pedig még vörösebbé, barnábbá vagy feketévé teheted a hajad. A hennázás eredményén ugyanis tudsz változtatni annak fényében, hogy mivel készíted el a színezőt (citrom, kurkuma, céklalé, diófalevél, indigó). Üdv, Rita

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ja és természetesen nem az előre bekevert, sokszor plusz adalékanyagokkal dúsított verziókra gondolok, hanem a natúr boltokban kapható egyszerű gyógynövénypor verzióra :) Én évek óta így festem a hajam világos barnáról vöröses barnára :)

   Törlés
 2. Truly, this article is really one of the very best in the history of articles. I am a antique ’Article’ collector and I sometimes read some new articles if I find them interesting. And I found this one pretty fascinating and it should go into my collection. Very good work!
  write my essay

  VálaszTörlés