In sewing sewmywardrobe

#SEWMYWARDROBE- JANUARY - PINK COATA #sewmystlye projekt első állomásán egy kabátot varrtam magamnak. Idén óriási divatszín a rózsaszín, szerepel a palettámban is, így hát elkezdtem púderrózsaszín kabátokat keresni a Pinteresten. Olyan fazont akartam, ami laza, kicsit bő és játékos hatást kelt. (Miért is venném komolyan magam egy babarózsaszín kabátban? :D )

Mi is az a #sewmystyle projekt? Olvass utána itt!

Először egy pillanatig megfordult a fejemben, hogy magam készítem a szabásmintát ehhez az egyszerű kis kabáthoz... aztán kifizettem a borsos árat a textilért, átrettegtem egy éjszakát, hogy véletlenül tönkreteszem az anyagot és végül elmentem a könyvtárba kikölcsönözni egy korábbi Burdát. Ezek után derült csak ki mennyire jó döntés is volt ez. Ugyan ránézésre a kihajtható gallér nem egy bonyolult szerkezet, de egyáltalán nem triviális az összerakása. Többször összeférceltem az anyagot, majd mikor láttam, hogy jól gondoltam a dolgot, szétszedtem és varrógéppel összevarrtam. (Év végén lesz egy összefoglalás, melyik projekt mennyi pénzt és időt emésztett fel. Ez tuti dobogós lesz...)

Nem elég, hogy kb 2-3 órát áldoztam a gallér kialakítására de mikor már láttam a fényt az alagút végén, és a kabát alsó részét készültem felvarrni egyszer csak elfüstölt a varrógép pedálja. (Aki nem tudná, ez pontosan mit is jelent: a varrógéppedállal lehet "gázt" adni a varrógépnek, ez hajtja meg a motort, ez teszi gyorssá és hatékonnyá a varrást.) Mivel ez egy elég fontos alkatrész, a pótlása és a javíttatása pedig körülményes így volt egy sötét délutánom, a jó édes anyukáját emlegetve mindenkinek, akinek köze lehetett a varrógéphez, na meg a pedálhoz. Miután kicseréltem a pedált (ami nem olcsó mulatság...) kb 30 perc varrás után masszív, büdös, szürke füst jött a varrógép motorjából... Ez már az a helyzet amikor az ember nem tudja, hogy sírjon vagy hisztérikusan röhögjön... Én azt hiszem felváltva csináltam a kettőt.

Heroikus küzdelmek után sikerült kb 2 hét alatt befejezni a kabátot, ami természetesen ezer sebből vérzik és egyáltalán nem olyan mint amit elképzeltem magamnak. Ez van, legközelebb jobb lesz. :)Related Articles

6 megjegyzés:

 1. Hozzá nem értőként kb varázslat, amit csinálsz :D Szerintem nagyon szép lett, ha te nem is vagy teljesen elégedett, biztos sokat tanultál ebből a folyamatból!
  Kíváncsi vagyok a következő darabra! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, nagyon kedves vagy! Az biztos, hogy az ilyen kísérletekből tanul az ember. :)

   Törlés
 2. Gyönyörű ez az anyag - megkérdezhetem, hogy hol vetted? (Egyébként nekem is füstölt már el a varrógép pedálja, nagyon bosszantó... és a tűm is mindig olyankor törik el, amikor vagy nincs másik kéznél, vagy nem a megfelelő fajta, vagy amikor már csak nagyjából 5 perc kellene ahhoz, hog befejezzek egy varrást.)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Az anyagot a Máthé Textilben vettem. Nagyon sok jó szín volt, biztos lesz nekik idén télen is.

   Törlés
  2. Nagyon köszönöm! Az itt van a közelünkben, én is szeretek oda járni :)

   Törlés