In hungarian brands slow fashion

EVENT: AWARE X NES
 Magyarul      in EnglishJó rég nem volt már bejegyzés, mivel mostanában a Youtube csatornámon dolgozom. Kezdek rákapni az ízére és most valahogy közelebbinek érzem magamhoz a beszélgetést mint az írást. 

Tegnap este viszont az AWARE X NES eseményen voltam a Printában, ami annyira megihletett, hogy mindenképpen meg akartam osztani az ottani élményeimet. A blogon és a Youtube-on is egyre több nemcsak a varrással, hanem a tudatos vásárlással és fenntartható divattal kapcsolatos bejegyzés és egyre inkább beleásom magam ezekbe a témákba. Keresem a külföldi és a hazai tervezőket és márkákat, akik hisznek a környezetvédelemben és a fenntartható divatban, ugyanakkor a munkásaik sorsát is szívükön viselik. Tegnap este pontosan ilyen tervezőkkel találkozhattam.

Mind az AWARE by Printa, mind a NES újrahasznosított alapanyagokból dolgozik. Az  újrahasznosítás ez esetben nem azt jelenti, hogy pl műanyag flakonokból állítanak elő ruházati terméket, hanem hogy használt ruhákat, táskákat alakítanak, szabnak és színeznek át. Az elkészült ruha vagy cipő így legfeljebb anyagában vagy színében emlékeztet az eredeti termékre. Ezt a fajta újrahasznosítást szokás upcycling-nak nevezni.

A két márka hihetetlen kreatív módon látta meg a lehetőséget az egyébként szemétnek számító alapanyagban. Mivel nem méterárúból, hanem használt ruhából/táskából szabják ki a darabokat, így minden egyes darab egyedi és megismételhetetlen lesz. A végeredmény pedig a tervezőknek köszönhetően nagyon kifinomult, harmonikus abszolút hordható kollekciók lettek. 

Ha tehetitek mindenképpen látogassatok el a Printába és csodáljátok meg a legújabb AWARE és NES kollekciókat!Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése